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Frequently Asked Questions (FAQs) 

 

Q.1 Who can avail the financing under FFSAP/IFFSAP? 

All borrowers including Agri., SMEs and corporate/commercial borrowers are eligible for financing under 

the FFSAP/IFFSAP. 

Q.2 What is eligible for financing under FFSAP/IFFSAP? 

Only establishment of storage capacity for agricultural produce is eligible for financing under 

FFSAP/IFFSAP. 

Q.3 Is financing available for establishment of storage capacity for seeds under FFSAP/IFFSAP? 

Yes. Establishment of storage capacity for seeds is eligible for financing under FFSAP/IFFSAP. 

Q.4 Is plant and machinery eligible for financing under FFSAP/IFFSAP? 

Yes. New imported & locally manufactured plant & machinery, equipment and accessories thereof, to be 

used in Steel/Metal/Concrete Silos, Warehouses and Cold Storages are eligible for financing. The details 

are mentioned in Annexure-I of SMEFD Circular No. 08 of 2010. 

Q.5 Can a trading company avail the financing under FFSAP/IFFSAP? 

Yes, trading company is eligible for financing subject to the condition that borrower is not availing the 

financing to build storage for hoarding or processing purposes. 

Q.6 Is a flour/rice/feed mill eligible for financing? 

Yes. However, bank would ensure the financing provided under FFSAP/IFFSAP would be utilized for the 

intended purpose. 

Q.7 What is maximum time for a bank/DFI to avail refinance under FFSAP/IFFSAP from SBP? 

Bank/DFI may claim the refinance from SBP within maximum of 60 days from the date of disbursement 

of financing to borrower. 

Q.8 How are disbursement allowed under FFSAP/IFFSAP? 

Disbursements during the year are allowed on outstanding position of 30th June of the preceding year 

i.e. PFI’s limit for providing financing during the year would be determined after subtracting the 

outstanding position of 30th June from its allocated limit.  
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