
INFRASTRUCTURE, HOUSING & SME FINANCE DEPARTMENT 
 

FAQs – Refinance Facility for Combating COVID-19 (RFCC)/  
Islamic Refinance Facility for Combating COVID-19 (IRFCC) 

 

Q.1 Is payment to direct vendor mandatory under RFCC/IRFCC? 

Ans: Payment to direct vendor is not mandatory under RFCC/IRFCC. 

 

Q.2 Is reimbursement of borrower’s own source/equity allowed under RFCC/IRFCC? 

Ans: Reimbursement of borrower’s own source/equity is not allowed under RFCC/IRFCC. 

 

Q.3 Is it mandatory for new hospitals to be COVID-Specific to be eligible for financing under 
RFCC/IRFCC? 

Ans: New hospital does not need to be COVID specific to be eligible for financing under 

RFCC/IRFCC. However, it must fulfill minimum conditions as has been mentioned in IH & SMEFD 

Circular No. 16 of 2020 dated July 06, 2020. 

 

Q.4 Can milestones of new hospitals financed under RFCC/IRFCC be achieved after June 30, 
2021 (validity date for new hospitals)? 

Ans: If the application for financing is approved by banks/DFIs by June 30, 2021, then payments 

for milestones under these approved applications will be eligible for refinance even if these 

milestones are achieved after June 30, 2021. 
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